četrtek, 22. april 2010

XC Nals

Pozdravljeni!

V nedeljo 18.4. smo ponovno dirkali v Italiji na mednarodni dirki UCI C1 kategorije v Nalsu na Južnem Tirolskem. Na dirko smo se s klubom odpravili že v soboto v jutranjih urah, tako da smo imeli v soboto dovolj časa za naštudirat progo in se v miru pripravit na dirko. Proga je bila precej težka, tako tehnično kot fizično, vendar meni zelo zanimiva.

Ko sem se v nedeljo zjutraj zbudil, je prvo sledilo razočaranje, saj je zunaj deževalo. Vendar pretirano se s tem nisem obremenjeval, na koncu pa je pred našim štartom tudi dež ponehal, tako da blata ni bilo, je pa bilo vseeno malo bolj spolzko.

Na štartu ob 14:15 nas je bilo okrog 100 kolesarjev iz kar nekaj evropskih držav. Štartal nisem preveč dobro, v prvi klanec ki je bil precej dolg sem kar precej mest izgubil, potem pa sem naslednjih 7 krogov odvozil precej dobro in postopoma skozi celo dirko pridobival mesta. Le v zadnjem osmem krogu mi je začelo malo zmanjkovati, tako da sem ga malo slabše odpeljal. Predvsem na klance mi je šlo kar dobro, na spustih pa sem malo izgubljal. Dirko sem zaključil na 30. mestu v kategoriji ELITE, absolutno pa sem bil 41.

Z dirko sem dokaj zadovoljen, le prvi krog bi lahko precej bolje odpeljal. Veseli me predvsem da me zmagovalec dirke Švicar Nino Schurter, ki je obenem tudi aktualni svetovni prvak ni ujel za krog.

V nedeljo bom dirkal v Beljaku na dirki Avstrijskega pokala in pokala Alpe Adria, tako da se vam bom oglasil na začetku naslednjega tedna.

Lep pozdrav

1 komentar:

  1. Se boš res oglasil? :)Na voljo imaš samo en dan, ker v torek je že druga dirka za pokal Slovenije v XC. Ti bo uspelo? :)

    OdgovoriIzbriši