sreda, 14. april 2010

XC VRTOJBA

Pozdravljeni!

Minulo nedeljo 11.4 se je v Vrtojbi odvijala letošnja otvoritvena XC tekma v Sloveniji, ki je štela za točkovanje Slovenskega pokala in pokala Alpe Adria. To tekmo sem z veseljem pričakoval, saj proga poteka le 500 m od moje hiše, tako da tokrat ni bilo mučnega napravljanja in zgodnjega vstajanja. Letošnja proga v Vrtojbi je bila popolnoma spremenjena v primerjavi z lansko. Meni je bila letos bolj zanimiva. Štart je potekal v obratni smeri kot lani, in potem je krog potekal le po vinogradih. Krog je imel ogromno krajših klancev, ravnine pa skorajda ni bilo. Za gledalce je bilo letos bolj zanimivo, saj je bila proga bolj skupaj, tako da so lažje spremljali tekmo.

Foto: Tina Perše

Približno ob 13:30 uri smo po pol urni zamudi končno štartali. V prvem krogu sem se počutil res dobro, in bil z lahkoto v vodilni skupini. Prvi krog sem zaključil kot vodilni, z najbolšim časom kroga na dirki med vsemi nastopajočimi, za kar sem bil kasneje nagrajen. Na podelitvi sem dobil valje, za kar se zahvaljujem organizatorju prireditve - KK DJAK. V drugem krogu pa sem izgubil stik s kasnejšim zmagovalcem Matejem Lovšetom. Sicer sem ga v 3. krogu ponovno ujel, ker je imel tehnične težave s kolesom, vendar potem mi je ponovno ušel. Do konca dirke sem se trudil da bi ga ujel, vendar mi ni uspelo. Še najbližje sem mu prišel v predzadnjem krogu na kakšnih 10-15 sekund, vendar potem v zadnjem se mi je zopet oddaljil, tako da je najina razlika na koncu znašala 30 sekund.
Foto: Tina Perše

Moja želja se mi sicer ni izpolnila, da bi zmagal na domačem terenu, vseeno pa sem z dirko zadovoljen. Mislim da sem odvozil dobro dirko, pa tudi napredek iz lanskega leta je viden.
Lep pozdrav vsem in vabljeni na naslednjo tekmo Slovenskega pokala 27.4.2010 v bližini Postojne.

0 komentarji:

Objavite komentar