četrtek, 29. april 2010

XC ŽERIBLE

V torek 27.4 je kolesarski klub Postojna prvič organiziral tekmo za slovenski pokal v krosu. To je bila 2. tekma Slovenskega pokala v letošnji sezoni na novem prizorišču, na vojaškem poligonu Poček pri Postojni. Čeprav se je sprva govorilo, da je proga "avtocesta" se je kasneje izkazalo, da je vseeno kar zanimiva, razgibana s precej kamnito podlago, precej široka, tako da s prehitevanjem ni bilo problemov.

Štart smo imeli ob 13h. Že od začetka smo štartali precej hitro, saj je bila za najhitrejši krog na dirki obljubljena tudi posebna nagrada. Tempo se je proti koncu kroga še stopnjeval, tako da sva na koncu prvega kroga v ospredju ostala sama z Matejem Lovšetom. Ostali zasledovalci pa so bili daleč zadaj, tako da sva potem naslednje 4 kroge vozila za dirko v precej lahkotnem tempu. V zadnjih dveh krogih pa je šlo spet na polno, saj sva se z Matejem borila za zmago. Na koncu pa sem moral priznati premoč Mateju, kateri je ciljno črto prečkal dobrih 20 sekund pred mano.

Foto: Tina Perše; borba za skupno zmago

Z dirko sem lahko zadovoljen, saj sem prikazal borbeno vožnjo, na koncu pa mi je za zmago še malo zmanjkalo. Naslednja tekma ki se je bom udeležil, je pa že danes zvečer v Šmihelu pod Nanosom.

Lep pozdrav

0 komentarji:

Objavite komentar