sobota, 22. maj 2010

XC DOMŽALE IN PREMANTURA

Pozdravljeni!

Že kar nekaj časa se nisem nič oglasil. V tem času sem se udeležil dveh mednarodnih tekmovanj (UCI C2), in sicer 9.5 sem nastopil na tekmi XC Domžale, ki je obenem štela tudi za Slovenski pokal, 16.5. pa v Premanturi, ki je štela tudi za pokal Alpe Adria.

Z mojim dirkanjem v Domžalah sem kar zadovoljen, saj mislim da sem v danih pogojih iztržil največ kar sem sposoben. Cel dan pred tekmo je namreč deževalo, in proga je bila zato prava drsalnica. Zato je bilo seveda veliko klancev za pešačit, kar mi ne odgovarja. Zaradi tega sem na vsakem nevoznem klancu veliko izgubljal, kar sem seveda potem moral pa kje drugje nadoknadit. Na koncu sem tekmo končal na tretjjem mestu. Pred mano sta bila le Grk in Brazilec iz Ukrajinske ekipe, ki sta se mi le v zadnjih krogih bolj oddaljila, drugače sem jih večino tekme imel na vidnem polju.

Foto: Tina Perše, XC Domžale

Teden kasneje v Premanturi, nas je spet pričakala blatna proga. Le da tu je bil teren precej kamnit, vseeno pa tudi blata ni manjkalo. Tekmo sem začel precej dobro, in bil po prvem krogu v vodilni trojici. Kasneje sem zaradi tehničnih težav mojih sotekmovalcev celo prevzel vodstvo. V tretjem krogu pa sem na kamnitem spustu prerezal gumo, in to ravno kmalu po tehnični coni. Zato sem moral preteči pol kroga, da sem prišel do naslednje tehnične cone, kjer sem dobil rezervno zračnico, s katero sem spet naredil moje kolo vozno. Seveda pa sem ogromno časa izgubil, in sanj o dobrem rezultatu je bilo konec. Vseeno pa sem vztrajal do konca, čeprav v precej počasnejšem tempu kot v prvih krogih. Na koncu pa sem se vseeno prebil do 8 mesta.

Lepo pozdravljeni do naslednjič.

0 komentarji:

Objavite komentar