sreda, 7. julij 2010

Pozdravljeni!

Po dolgem času sem se končno spravil k pisanju svojega bloga. Razlog da nisem že prej kaj poročal iz dirk, je predvsem da sem imel kar nekaj dela z izpiti na faksu, pa tudi malo len sem bil, pred kratkim pa še na dopustu na Pagu. V tem dolgem času sem se udeležil osmih tekmovanj iz katerih vam bom na kratko poročal.
Prva je bila tekma hrvaškega pokala v Crikvenici, kjer sem zmagal. Na naslednji tekmi Slovenskega pokala v Rušah 30.5 sem zasedel drugo mesto. Naslednja dva vikenda pa smo se s klubom udeležili dveh tekmovanj italijanskega mednarodnega pokala, in sicer prva tekma je bila v Alpagu, druga pa v Vermigliu 13.6.

V Alpagu je dirko zaznamovala huda vročina. Po dobrem štartu, sem naslednja 2 kroga le še izgubljal. Šlo mi je zelo slabo, po vsej verjetnosti mi vročina tisti dan res ni ugajala. V drugi polovici dirke, pa sem vseeno malo prišel k sebi in začel pridobivati. Na koncu sem dirko končal vsaj v krogu zmagovalca, in sicer na 32. mestu.

Tekma v Vermigliu mi je šla precej bolje kot pred tednom. Tokrat pa štartal nisem preveč dobro, in prvi krog zaključil šele v drugi polovici tekmovalcev. Potem pa se mi je odprlo, in celo dirko sem le še prehiteval. Na koncu sem prišel do absolutnega 19. mesta, kar je moja dosedanja najboljša uvrstitev na tekmah UCI C1 ranga v tujini. Z dirko in zaostankom sem bil kar zadovoljen.
Naslednja dva vikenda sem končno dirkal v Sloveniji, in sicer na Rogli in v Ravnah na Koroškem. Obe tekmi sta šteli za pokal Slovenije, poleg tega pa tudi za UCI točke C2. Na Rogli smo dirkali v povsem zimskih razmerah, pri 6. stopinjah v dežju in vetru. Kot kaže pa so mi te razmere kar ugajale, saj sem zasedel 2. mesto, pa tudi počutje med dirko je bilo res dobro. Zmagovalec iz Rusije, pa je bil vseeno malo premočan zame.

Na dirki v Ravnah sem se po pričakovanju odrezal slabše, saj sem prejšnji dan bil na sestričnini poroki, tako da sem iz sobote na nedeljo zelo malo spal. Od začetka mi je šlo slabše, potem proti koncu pa zmeraj bolje. Na koncu sem zasedel 9. mesto v dokaj hudi mednarodni konkurenci.

V soboto 3.7 sem nastopil na Državnem prvenstvu v Kamniku, katero je bilo tudi eden izmed mojih glavnih ciljev sezone. Z rezultatom nisem najbolj zadovoljen, saj sem imel višje cilje kot bronasta medalja. Vseeno pa mislim da sem še največ iztržil kar sem lahko, kajti v 2. krogu sem na spustu padel in zvil krmilo. Za popravilo sem izgubil kar nekaj časa in mest, tako da sem skoraj že obupal. Vseeno sem potem vztrajal, in si z nadaljno dobro vožnjo priboril solidno 3. mesto. Državni prvak pa je postal Matej Lovše.
Foto: Tina Perše

Dva tedna po državnem prvenstvu sem nastopil na finalni dirki Slovenskega pokala v Kranjski Gori, ki mi ni ostala v lepem spominu. Do te dirke sem namreč vodil v skupnem seštevku Slovenskega pokal, na tej dirki pa izgubil končno 1. mesto v pokalu. Pokalni prvak je zasluženo postal Matej Lovše, ki je tudi na tej dirki zmagal, jaz pa sem osvojil le 5. mesto. Pohvalit pa moram organizacijo in predvsem progo v Kranjski Gori, ki mi je bila res všeč, vendar jaz sem bil v slabši formi kot na prejšnjih tekmah.

Sedaj sledi malo dopusta, potem pa priprave na naslednje dirke v Avgustu in Septembru.














0 komentarji:

Objavite komentar