Sestavine:
Spodnji sloj
Orehi: 130g
Ovseni kosmiči: 50g
Kokosovo maslo: 80g
Zgornji sloj-kokosova krema
Mascarpone: 250g
Kokosovo maslo: 55g
Kokosovi proteini: 30g
Kokosova moka: 20g
Mleko: 40g
Majhna žlička medu (po želji)
Postopek:
Najprej naredimo spodnji sloj, in sicer zmeljemo v mešalniku orehe in ovsene kosmiče. Zmleto mešanico damo v pekač, enakomerno poravnamo po dnu ter počasi in enakomerno prelijemo s stopljenim kokosovim maslom.
Za kokosovo kremo pa v mešalniku zmešamo mascarpone, kokosovo maslo, kokosove proteine, kokosovo moko ter mleko. Ko so sestavine dobro premešane maso enakomerno razporedimo po že pripravljenem spodnjem sloju sladice.
Sladico damo v hladilnik, najbolje čez noč.
Pred postrežbo pokapamo z medom, saj k sladici zelo paše. Če medu ne marate, lahko uporabite tudi agavin sirup.
Izdelke, ki jih uporabljam lahko najdete v Malincini spletni trgovini:
Ovseni kosmiči: https://www.malinca.si/ovseni-kosmici-0-5kg.html
Kokosovi proteini: https://www.malinca.si/vsi-produkti/beljakovine/beljakovine-kokos-500g.html
Pripravila: Ana Budin
0 komentarji:
Objavite komentar