torek, 13. oktober 2015

Kokosova torta

Sestavine:

Spodnji sloj

Orehi: 130g
Ovseni kosmiči: 50g
Kokosovo maslo: 80g

Zgornji sloj-kokosova krema

Mascarpone: 250g
Kokosovo maslo: 55g
Kokosovi proteini: 30g
Kokosova moka: 20g
Mleko: 40g
Majhna žlička medu (po želji)

Postopek:

Najprej naredimo spodnji sloj, in sicer zmeljemo v mešalniku orehe in ovsene kosmiče. Zmleto mešanico damo v pekač, enakomerno poravnamo po dnu ter počasi in enakomerno prelijemo s stopljenim kokosovim maslom.

Za kokosovo kremo pa v mešalniku zmešamo mascarpone, kokosovo maslo, kokosove proteine, kokosovo moko ter mleko. Ko so sestavine dobro premešane maso enakomerno razporedimo po že pripravljenem spodnjem sloju sladice.

Sladico damo v hladilnik, najbolje čez noč.
Pred postrežbo pokapamo z medom, saj k sladici zelo paše. Če medu ne marate, lahko uporabite tudi agavin sirup.




Izdelke, ki jih uporabljam lahko najdete v Malincini spletni trgovini:


Pripravila: Ana Budin



0 komentarji:

Objava komentarja