četrtek, 28. april 2016

ETAPNA DIRKA 4 ISLANDS 2016



Od 13.4.-16.4.2016 sva se s Alešom Boškinom udeležila etapne dirke 4islands na Hrvaškem. Tekma je potekala po 4 otokih na Kvarnerju. Nastopilo je okoli 200 parov, kar je podvojilo število udeležencev iz leta 2015. Sam sem nastopil na tekmi že drugo leto zapored in moram povedati, da mi je kljub ekstremno težki podlagi (zares veliko skalnatih odsekov) tekma zopet ostala v lepem spominu.

1. ETAPA: OTOK KRK
Etapo smo otvorili na otoku Krku, štartali pa smo pred hotelom Corinthia, kjer je bil tudi cilj 67 kilometerske etape z dobrimi 1700 metri vzpenjanja. Žal sva imela na tej etapi smolo, saj sva po 2 defektih končala na skupnem 15. mestu. Kljub temu je dobra volja ostala in pričakovala sva 2. etapo :)

Štart 1. etape
Cilj 2. etape






2.ETAPA: OTOK RAB
Ob 7 zjutraj smo z ladjico odpluli iz Krka proti Rabu, kjer se je odvila 2. etapa dirke. Štart je bil v starem delu mesta Raba. Tokrat sva pričakovala nekoliko lažjo etapo, saj je bila dolžina trase le 48 kilometrov z okrog 1100 višinskimi metri. Tudi podlaga je bila nekoliko manj zahtevna kot na Krku. Več je bilo makadamskih odsekov in celo nekaj odsekov z zemljato podlago. Seveda pa so se našli tudi precej zahtevni skalnati odseki. Kasneje se je izkazalo da etapa nama niti ni bila najlažja, saj sva v zadnji tretjini dirke ujela tretje uvrščeno ekipo in se tako do cilja borila po najboljših močeh za tretje mesto v etapi. Na koncu sva v Rab prikolesarila kot 4. in se tako pomaknila po lestvici navzgor na 7. mesto v skupni razrstitvi.


Start in cilj 2. etape






3.DAN ETAPE: OTOK CRES
V petek smo se odpravili  z avti in avtobusi proti trajektu za Cres. Etapa se je začela kar v pristanišču Merag, štartali pa smo zanimivo - kar iz trajekta. Zanimiva pa je bila tudi celotna dirka, sicer tehnično zahtevna, z veliko stezami ki so seveda bile kamnite v pravem pomenu besede. Sploh spust iz Lubenic v Martinščico je bil dolg in tehnično zahteven, tako da smo na koncu komaj še držali krmila. 65 kilometrov in 1650 višinskih metrov vzponov sva do cilja v Osorju prekolesarila brez kakih večjih težav ter napredovala na skupno 6. mesto.


Prispela v cilj-Osor




4. ETAPA: OTOK LOŠINJ
V soboto smo štartali iz centra mesta Mali Lošinj, ter končali dirko na drugi strani otoka-Sunčana uvala, kjer se je 4 dnevna etapa tudi zaključila. Etapa je sicer bila res najkrajša, marsikdo pa jo je označil kot najzahtevnejšo, predvsem zaradi še zahtevnejših kamnitih spustov. Od začetka sta bila dva dalša vzpona in 2 dolga spusta, ki sta preglavice delala večini udeležencev. Sam sem sicer na spustih užival, bolj pa je trpelo kolo, ki pa na srečo je zdržalo vse ekstremne obremenitve. Po uspešno prevoženih 44. kilometrih sva pristala na skupnem 5. mestu.

Priprave na dirko


Brez izotoničnega napitka, gelov in ploščic ne bi šlo :) Nutrishop

Na cilju-Sunčana uvala








0 komentarji:

Objavite komentar