petek, 2. april 2010

XC LANGENLOIS

Pozdravljeni!

Minuli vikend smo se s klubom odpravili na mednarodno tekmo avstijskega pokala, v Langenlois, nedaleč stran od Dunaja. Iz Ljubljane smo štartali že v soboto zjutraj. Ko smo prispeli na prizorišče smo se najprej namestili v hotel, potem pa smo se odpravili na skupinski ogled proge. Proga je bila v nasprotju s pričakovanji zelo suha in seveda prašna. Večinoma poteka po vinogradih, sestavljena pa je iz dveh precej dolgih vzponov in spustov, na katerih si lahko malo oddahneš.

V nedeljo ob 10h je najprej potekalo tekmovanje deklet, katerega je uspešno zaključila naša Nina Homovec s 7. mestom. Druga članica našega kluba, Jerneja Tratnik na tekmi žal ni nastopila, ker je dan prej na ogledu proge poškodovala kolo.

Ob 14h je sledila naša tekma. Konkurenca je bila kar huda, na štartu nas je bilo okrog 120 kolesarjev iz različnih evropskih držav. S svojo vožnjo sem dokaj zadovoljen, zasedel sem 34. mesto. Odvozil sem dirko s konstantnim tempom, od začetka sem imel morda malo rezerve, vendar nisem hotel pretiravati, ker je bila dirka zelo dolga. To se mi je potem obrestovalo v zadnjih krogih, ko sem se počutil še vedno dobro, tako da sem še kar nekaj mest pridobil proti koncu dirke. Iz našega kluba sta dirko uspešno zaključila še Blaž Pristovnik in Luka Vodopivec.

Naslednja dirka sledi že čez dober teden, in to moja domača dirka v Vrtojbi, s katere upam da vam bom poročal o zelo dobrih rezultatih :)


Lep pozdrav




0 komentarji:

Objavite komentar