nedelja, 23. avgust 2015

NARAVNI LOSIJON ZA TELO




 
NARAVNI LOSIJON ZA TELO
Moram priznati, da sem bila vedno skeptična nad domačimi recepti kozmetike, saj je bil proces izdelovanja kompliciran ter končni izdelek večinoma pod pričakovanji glede na obljube. Z malo raziskovanja in domišljije mi je končno uspelo izdelati naraven in učinkovit losijon. Predvsem pa enostaven, saj vsebuje samo 3 sestavine!
Domač izdelan losijon je super alternativa kupljenemu losijonu za telo, saj se hitro vpije v kožo, odišavite  pa ga lahko po svojih željah. Za odišavljanje lahko uporabite naravna eterična olja (sladka pomaranča, sivka, limonska trava...), ki jih dobite v ekoloških trgovinah. Sama nisem odišavila losijona, zato ima prijeten in blag vonj po kokosu ter vosku.
Za izdelavo losijona sem uporabila vse 3 osnovne sestavine, dodala pa sem še kakavovo maslo. Čas izdelave je približno 20 min-odvisno od topljivosti voska.
Sestavine:
·         112 g mandljevega olja
·         52 g kokosovega olja
·         4 velike žlice čebeljega voska
Po želji lahko dodate še:
·         Čajno žličko vitamin E olja
·         30 g kakavovega masla
·         Eterično olje
 
Način priprave:
Na zmerni ogenj postavimo večjo posodo ter jo napolnemo z vodo. V večjo posodo postavimo manjšo, v katero smo dali vse sestavine .Voda v veliki posodi naj sega do polovice manjše posode. Vodo v veliki posodi segrejemo do vročega ter občasno premešamo sestavine v manjši posodi.
Ko so se sestavine stopile,prelijemo vsebino v posodo, kjer hočemo imeti losijon ter počakamo da se losijon strdi. Sama sem izbrala manjši kozarec za vlaganje s pokrovom.
 

 
 
 
 
 Sestavine razen čebeljega voska (lekarna)  lahko najdete na spletni strani: www.malinca.si
 
Avtor: Ana Budin

0 komentarji:

Objavite komentar