petek, 6. november 2015

Bananina štruca

Sestavine:

Banane: 300g
Kokosova moka: 100g
2 jajca
Mleko: 300 g
Med: 3 žlice oz po okusu
Arašidovo maslo: 80g
Pecilni prašek: 1/2 vrečke
Maslo: 50g
Pravi kakav: 40g


Priprava:

V mešalniku zmešamo banane, kokosovo moko, jajca, mleko, med, arašidovo maslo, pecilni prašek, stopljeno maslo, pravi kakav. Vse prelijemo v manjši in nekoliko višji pekač ter pečemo v pečici na 180 stopinj, približno 20-25 min (odvisno od pečice-opazujemo med peko). Mmmm med peko štruca lepo zadiši... Ko je štruca pečena damo pekač na pult in počakamo da se ohladi ter nato narežemo na rezine. Štruco sem pripravila bolj sočno, ker imam rada sočno pecivo.

Namesto medu lahko uporabite recimo kokosov sladkor ali pa sladilo sukrin, saj med na visokih temperaturah izgubi dobre lastnosti. Navdušena sem nad kokosovo moko, saj je na fino mleta in se z njo lepo dela. Kokosova moka ni nastrgan kokos, ki ga dobimo v večini trgovin, ampak je na fino mleta. Tako je substitut pšenični moki.




Izdelke sem naročila v Malincini spletni trgovini:

Kokosova moka: https://www.malinca.si/kokosova-moka-mleta-iz-ekoloske-pridelave-250g.html
Arašidovo maslo: https://www.malinca.si/catalogsearch/result/?q=ara%C5%A1idovo+maslo
Pravi kakav: https://www.malinca.si/kakav-v-prahu-iz-ekoloske-pridelave-125g.html
Kokosov sladkor: https://www.malinca.si/kokosov-sladkor-iz-ekoloske-pridelave-100g.html

0 komentarji:

Objavite komentar